«Мараш Дондурма» («Мараш балмұздағы») – Түркияның ең сүйікті десерті. Қою әрі қайталанбас дәмі бар, исі ештеңеге ұқсамайтын балмұздақтың басты сыры – Кахраманмарашта табиғи шөппен жемделген ешкі сүтінен жасалады. Ал исі аңқыған салеп (тәтті сусын) сол аймақта өткен күлгін орхидеяның тамырынан дайындалады.
«Atlas taste» тізіміндегі «Ирмик хелвасы» Анадолы асханасының маңызды бөлігі саналады.Түркияның барлық аймағында әр үйде жармадан, сары май, қант, сүт пен жаңғақтан пісірілетін ирмик хелвасы ыстық күйінде қасына «Мараш балмұздағын» қойып, дастарқанға әкеледі.